KSJ

Wie?wat?Waar?

 
    Home
 

Wie?

KSJ Ophoven blijft maar enkel op volle toeren draaien dankzij een gemotiveerde leidingsploeg en de vele vrijwilligers die hen helpen. Om de twee weken zijn ze bezig met het klaarstomen van toffe activiteiten voor hun leden. Je kan ze woensdagavond, zaterdagavond & zondagnamiddag terugvinden in de lokalen van "De Bongerd".

Sinds haar ontstaan, ten gevolge van het samengaan van KSA met de Roodkapje, is KSJ Ophoven alweer aan haar 6e werkjaar toe. Dit werkjaar heeft als thema " Portie Gemengd " . Voor meer informatie klik je maar eens op de link.
KSJ Ophoven bestaat dit jaar uit 10 leiders en leidsters, en 3 aspi's. Op dit moment weten we nog niet met hoeveel leden we precies gaan zijn. Deze zijn per leeftijd ingedeeld in zogenaamde 'leeftijdsgroepen'. De jongste zijn de 'Sloebers', deze zitten in het eerste, tweede en het derde leerjaar. De jongens en meisjes van het vierde, vijfde en het zesde leerjaar worden de 'Rojo's' genoemd. Afhankelijk van het aantal leden in elke groep kan er nog een extra groep gevormd worden; namelijk de 'Slojo's'( derde en vierde leerjaar).
De sloebers en de Rojo's vormen samen de '-12'. Tijdens het kamp slapen zij binnen. De Rojo's gaan, net als de groteren, 10 dagen op kamp, de Sloebers 5 dagen.

Samen met de overstap naar het middelbaar komt de overstap naar de '+12'. Het eerste en het tweede middelbaar vormen de 'Knimmers', het derde en het vierde middelbaar de 'Sjo-ers''. Dat zijn meteen de laatste jaren dat je lid bent. Daarna kan je leid(st)er worden.
De +12 slaapt tijdens het kamp in tenten. De knimmers & Sjo-ers gaan bovendien met de fiets op kamp, terwijl de -12 de fiets nogal eens meegeeft met de vrachtwagen die het materiaal naar de kampplaats vervoert.

Wie is de leidingsploeg?

  • 1 hoofdleidster
  • penningmeester
  • secretaris
  • Sitebeheerder
  • papierslagverantwoordelijke
  • 1 materiaalmeesters
  • + de resterende 10 leid(st)ers die de jaarlijkse werkgroepen draaiende houden (dikke 10 werkgroepen in totaal) Zoals bv.: fuiven, Sint-Maartensvuur, carnaval,3 daagse,...

Wat?

KSJ Ophoven is een katholieke gemengde jeugdbeweging voor jong & oud vanaf 6 jaar. Wij maken deel uit van een grotere koepel KSJ Limburg en KSJ-KSA-VKSJ (Nationaal) met een 35 000 leden in Vlaanderen. De afkortingen staan voor;

  • [ KSJ ] Katholieke Studerende Jeugd (gemengd)
  • [ KSA ] Katholieke Studenten Actie (meestal enkel jongens)
  • [ VKSJ ] Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd (enkel meisjes)

Wel, zo ongeveer elke veertien dagen hebben we op zondag een activiteit voor -12 en op zaterdagavond voor +12. op zondag begint deze om 14u in het KSJ lokaal en eindigt ze daar om 16u30 en op zaterdagavond van 18u30 tot 20u30. Als lid krijg je ook steeds elke 3 maanden een kalendertje in de bus. Je kan ook steeds op de Kalender op onze site terecht. Verder hebben we nog een aantal bijzondere activiteiten voor jong & oud. De hoogtepunten van het werkjaar zijn natuurlijk de 3-daagse en het kamp.
Om onze kas te spijzen, organiseren we elk jaar een fuif nl. de Mega cocktail Party, kroegentocht, aan de open tuindagen zitten,.... Verder doen we elke maand een papierslag.

 


Waar?

KSJ Ophoven heeft een schitterende verkeersvrije locatie in het hartje van Ophoven. Ze hebben er 2 prachtige lokalen, op de bovenverdieping van 'De Bongerd' ter beschikking.

Ben je nieuwsgierig? Kom gerust eens langs na een activiteit zo tegen 14u op een zondagnamiddag.

KSJ Ophoven
De Belder / Dorpsplein
3640 Ophoven-Kinrooi


Nog vragen? Contacteer ons!